Confiserie

Artisanale snoepjes

Onze gommen worden geproduceerd met Arabische gom, een geleermiddel afkomstig van de acaciaboom uit Ethiopië en het Middellandse zeegebied. Van tijd tot tijd barst de schors van deze boom van nature uit. De wond die hierdoor ontstaat wordt afgesloten door de gom en kan vervolgens na een tijdje worden afgestoken om dan gebruikt te worden in verschillende sectoren.

Vroeger werden bijna alle snoepen met Arabische gom vervaardig, de laatste decennium zijn veel producenten echter overgeschakeld naar het veel goedkopere gelatine die over dezelfde toepassingen beschikt, maar van mindere kwaliteit is dan de Arabische gom. Wij blijven echter trouw aan de authentieke recepten en gebruiken bij de ambachtelijke productie Arabische gom voor onze snoepen.  Door het gebruik van deze gom is het merendeel van onze snoepen dan ook 100% plantaardig.

Gelatine vrij

Met de opening van de eerste winkel in 1904 in Gent, werd de productie in de kelders onder de winkel met een assortiment ambachtelijke confiserie / suikerwerk uitgebreid. Tot heden gebruiken we dezelfde recepten voor onze heerlijke ambachtelijke “uit grootmoeders tijd ” snoepen. Met meer dan 140 variëteiten in zachte en harde gommen, caramels, drop en andere lekkere suikerwerken vind u bij Temmerman die snoep die bij u past.
Hieronder vindt u alvast enkele van onze huisspecialiteiten

Enkele van onze zoete klassiekers