Van generatie op generatie

Temmerman confiserie werd in 1904 opgericht in Gent door Bertha Moffaert en haar echtgenoot. Gespecialiseerd in het produceren van klassieke peperkoeken besloot het koppel de eerste confiseriewinkel te openen in het hartje van Gent op de hoek van de Lammerstraat aan de Genste Vooruit.

De zaak floreerde en werd een echte gevestigde waarde in Gent wanneer Francine en Jacques Temmerman de zaak leiden. Met een atelier onderaan de winkel, waar op het hoogtepunt meer dan 16 personeelsleden werkten, werden dagelijks verse snoepen gemaakt, waaronder de bekende Gentse Cuberdon.

Door het overlijden van Jacques Temmerman kwam de zaak vroegtijdig in handen van de kinderen die de zaak verder uitbouwden met meerdere winkels in Frankrijk en België, waaronder ook een winkel in Aalst.

In 2003 werd besloten om de zaak te verkopen, met uitzondering van de winkel op de Kraanlei in Gent die steeds in de handen van de familie is gebleven. De toenmalige zaakvoerder, Francis Temmerman, zoon van Jacques Temmerman, wou zijn kinderen de vrijheid geven om  een eigen carriere uit te bouwen.

Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan want sinds twee jaar heeft de jongste generatie Temmermans, het merk Temmerman Confiserie terug overgenomen en werd zoals vanouds opnieuw een vestiging geopend in het centrum van Aalst. Deze keer in het historische pand in de Molenstraat. De winkel op de Kraanlei die altijd in familie handel is gebleven en de winkel in Aalst worden nu vergezeld met enkele nieuwe filialen in het buitenland.

Temmerman confiserie is al jaren gespecialiseerd in confiserie, biscuiterie, thee en geschenkpakketten. Sinds kort produceren wij ook een klein maar verfijnd assortiment van pralines en andere chocolade lekkernijen.

De traditionele recepten, de kwaliteit van de ingrediënten en de passie voor de producten staan al meer dan 4 generaties centraal. Als men over Temmerman spreekt, wordt ook wel eens verwezen naar de grootmoeder van snoepwinkels. In Aalst zijn er meer dan 140 verschillende snoepjes die allemaal nog volgens het traditioneel recept worden gemaakt. De keuze van de ingrediënten is van essentieel belang: bij de productie van de gommen wordt, in de plaats gelatine, Arabische gom van de arcadia boom gebruikt. Het oog voor detail is overheen de jaren ook nooit verdwenen. Zo hebben de cuberdons niet de klassieke kegelvorm maar worden zij in de vorm van een maskertje gemaakt, wat een vernuftige manier is om extra oppervlakte te creëren zodat versuikering kan worden tegengegaan.

Deze principes gelden echter voor alle Temmerman producten. Onze klassieke peperkoeken worden nog in kleine ateliers gemaakt volgens het originele recept uit 1904 met echte honing. Daarnaast hebben wij uiteraard ook verschillende klassieke biscuits in huis waaronder de kletskoppen, Grieks brood, amandelbrood en zandkoekjes. Verder hebben wij ook een aanbod van een zestigtal losse thee.

Door de grote variëteit aan verschillende producten is het ideaal om een geschenkpakket samen te stellen. De smokkeldozen, de gepikeerde peperkoek en de snoeptorens vormen het niet alleen het perfecte geschenk maar horen ook thuis op een mooie feesttafel. 

Confiserie Temmerman is een begrip in Gent voor heerlijk ouderwetse snoepjes en Gentse lekkernijen als mokken, knopkes, muilentrekkers en cuberdons.
Visit Gent

Volg ons op Instagram

link istagram en fb